Docenten

Een reusachtig enthousiast team staat voor je klaar!

Ons lesgeversteam bestaat uit meer dan 30 gediplomeerde en ervaren docenten. En om onze dansers zo professioneel mogelijk te begeleiden, volgen onze lesgevers op regelmatige basis zowel didactische als stijl-specifieke bijscholingen. Op die manier worden de danstechnische vaardigheden steeds geoptimaliseerd en blijven zij op de hoogte van de allernieuwste dansrages.

Ons enthousiast lesgeversteam staat te springen om jullie de tofste moves aan te leren. Hopelijk ben jij er ook bij in de volgende lessen!

Docenten

Gina Moons

Gina Moons

Al van in de kinderschoenen behoorde ‘stilzitten’ niet echt tot haar dagelijkse bezigheden en was sporten zelfs meer dan een passie. Na vele jaren keurturnen en een jazzdansopleiding als basis is zij in 1990 met de allereerste dansgroepjes van Shake gestart.

Op een heel korte periode groeide de club uit tot één van de grootste sportverenigingen in Westerlo. En ook de start in het wedstrijdcircuit zorgde al gauw voor mooie resultaten. Met meer dan 30 jaar danservaring en jaarlijkse bijscholingen van nationale en internationale lesgevers in disco en street staat zij vooral mee in voor de sterke basis bij de children wedstrijddansers. In 2017 behaalde zij met haar kids-discoteam de halve finale van Belgium’s Got Talent.

Bij Shake ondersteunt zij de smallteams, solo’s, duo’s children en verzorgt zij de zumbalessen.

Haike Van Nuffelen

Haike Van Nuffelen

Op haar negende kreeg Haike de smaak van het dansen te pakken. Via Jazzdans en freestyle heeft ze in haar jeugdjaren de nodige danservaring opgedaan. De laatste jaren is daar ook streetdance bijgekomen en Haike maakt daarnaast ook al 3 jaar deel uit van het Disco Adults WestrijdTeam “Disco Fever”.

Ondertussen staat Haike al meer dan 6 jaar in voor onze kleuters (4j.+5j.) en mini-kleuters (2,5j.-3,5j.). Haar studies kleuteronderwijs en ervaring in de creche maken van Haike één van onze meest ervaren kleuterdansjuffen.

Arantxa Van Gestel

Arantxa Van Gestel

Sinds haar 10e danst Arantxa al bij Dansstudio Shake en dit in de stijlen streetdance en disco. Via haar deelname aan het wedstrijdteam ontwikkelde ze een enorme passie voor disco. Een blessure maakte een vroegtijdig einde aan dit verhaal maar zorgde er anderzijds voor dat ze haar liefde voor disco al snel als lesgever kon doorgeven aan zowel recreatieve als wedstrijddansers. Doorheen de jaren heeft ze een mooi palmares opgebouwd.

Ze traint al heel wat jaren verschillende discoteams en smallteams tot op het hoogste niveau. Daarnaast fungeert Arantxa ook als jurylid voor de dansfederatie Danssport Vlaanderen en is zij één van de choreografen van de Clipdance Disco. Momenteel geeft ze les aan de smallteams juniors en adults intermediates, de teams intermediates en meerdere solo- en duodansers disco op het allerhoogste niveau. Naast danschoreografe is Arantxa leerkracht in het middelbaar onderwijs. Lesgeven is haar passie en ze vindt het enorm fijn om met jongeren te werken. Ze zal altijd proberen om het onderste uit de kan te halen, maar Arantxa vindt het vooral belangrijk dat dansers plezier uitstralen op de dansvloer!

Davina Calaerts

Davina Calaerts

Davina danst al van jongsaf bij Shake en heeft ook verschillende jaren in competitie gedanst. Een droom die ze met spijt in het hart heeft moeten opgeven. Gelukkig kan ze haar passie ondertussen al een aantal jaren kwijt in het geven van danslessen aan kleuters en kidsgroepen.

Naast dansjuf is ze leerkracht kleuter- en lager onderwijs. Kinderen iets bijleren maakt haar gewoon blij! En omdat dansen zo belangrijk is voor Davina, wil ze de danskriebels graag doorgeven aan de jongsten van onze club. Davina geeft met heel veel plezier les aan kleuters en jongste kids.

Elise Busschots

Het enthousiasme straalt gewoon van deze immer goedlachse dansjuf af. Ze startte als kleuter met algemene danslesjes. Later kwam daar nog klassiek en jazzballet bij. Speelde ergens muziek of, zelfs geen muziek, … overal stond ze te dansen. De juf in de balletles werd gek van haar veel te snelle uitvoeringen. Om de grote danshonger te stillen werden ook lessen hiphop en modern aangevat.

Op de leeftijd van 8 jaar leerde ze de snelle en krachtige discostijl kennen en kreeg al snel de smaak van het wedstrijddansen te pakken. Met haar team behaalde ze enkele Vlaamse en Belgische titels en kreeg ze de kans om deze te verdedigen op het wereldkampioenschap.

In 2016 is Elise gestart met lesgeven. Ze geniet ervan om dansers iets bij te brengen en gaat geen uitdaging uit de weg. Elise heeft in 2017 ons Shaketeam vervoegt omwille van de familiale sfeer en wil graag onze jongste wedstrijddansers en smallgroups mee aan de top van de toppers begeleiden. Daarnaast geeft zij ook les aan een recreatieve discogroep en leidt zij het Adults Wedstrijdteam “Disco Fever”.

Evelien Vandenplas

Juf Evelien is ooit zelf als tiener bij Shake gestart en het was al snel duidelijk dat zij een echt danstalent is. Tot enkele jaren geleden danste Evelien bij het Street Wedstrijdteam 2260 West Side, beter bekend als “De Shakers”!

In het dagelijkse leven is juf Evelien ook leerkracht in het 6e leerjaar en ze houdt zich binnen Shake dan ook het liefst bezig met het lesgeven aan kinderen. Haar choreo’s bevatten steeds een goeie dosis hiphop/street vallen erg in de smaak bij onze 11 en 12-jarigen.

Maurane VD

Maurane zette haar eerste danspassen bij dansstudio Shake. Al snel bleek dat ze hier op haar plaats zat en nam het dansen een belangrijke plaats in haar leven in. Ze startte met kidsdance en vervolgde haar danscarrière in freestyle waarbij ze al snel in het wedstrijdcircuit terecht kwam. Op de leeftijd van 14 jaar kwam ze in contact met modern en al gauw werd deze dansstijl, samen met klassiek ballet haar grootste passie.

Ze nam deel aan nationale en internationale wedstrijden, zowel in groep als in duo. De stijl modern is zeer ruim. Daarom laat ze zich graag door verschillende lesgevers/choreografen bijscholen. Zo was ze meermaals aanwezig op de internationale dansstage met de Antwerpse balletschool. Hier kreeg ze les van verschillende grote namen binnen de danswereld.

Maurane is al op heel jonge leeftijd als lesgever gestart en is al meer dan 10 jaar een vast waarde bij Shake. Tijdens haar lessen hecht ze veel belang aan de techniek achter de danspassen enerzijds en het vertellen van het verhaal door inleving anderzijds. Ze vindt het belangrijk dat elke danser, ongeacht de ervaring, uitgedaagd wordt. Haar dansers zien groeien in hun danstalent biedt haar de allergrootste voldoening. Maurane traint een wedstrijdduo en het smallteam Kikonia (modern junioren).

Zara-Maria

Zara-Maria Tops begon op 4-jarige leeftijd met kleuterdans. Naarmate ze ouder werd en meer keuze had in dansstijlen greep ze haar kans. Al gauw deed ze klassiek, pointes, jazz, modern, freestyle en street. Klassiek heeft ze o.a. in de Aarschotse balletschool gevolgd en de balletacademie in Geel. Op 9-jarige leeftijd is ze beginnen deelnemen aan danswedstrijden, met name disco-freestyle-, streetdance- en showdancewedstrijden, dit zowel als solo, duo en formaties. Als formatie behaalde ze o.a. drie Belgische titels in discofreestyle en tal van andere ereplaatsen.

Naast het wedstrijddansen heeft ze ook een passie voor musicals. Die is ontstaan bij haar deelname op 11 jarige leeftijd in de kinderopera van Gent. De laatste 6 jaar heeft ze aan verscheidene musicals en producties van Luccreatief en en Historalia meegedaan als danser. Zara-Maria ziet dansen als een vorm van artistieke uiting van emoties. Bij haar leer je niet alleen dansen maar ook het achterliggend verhaal overbrengen op het publiek.

Kathleen Hellinx

Kathleen is één van onze vaste waarden als lesgever. Met haar ervaring is het heel fijn om ze in ons team te hebben. Als kind kon Kathleen al niet stilzitten. Ze was niet weg te slaan uit de dansles en volgde verschillende jaren Jazzballet en Zumba.

Naast danseres was Kathleen een turnster en deed ze verschillende jaren aan keurturnen. Na een aantal jaar zonder dans kwam ze rond de leeftijd van 28 jaar bij Shake terecht. Hier kreeg ze bij Gina de dansmicrobe terug te pakken. Haar motto: “Dansen is een manier om jezelf te vinden en tegelijkertijd om jezelf te verliezen.

Ondertussen geeft Kathleen al meer dan 10 jaar dansles bij Shake. Kathleen geeft les aan onze zeer grote groep dames en danst ze zelf ook nog mee. Deze dames zijn niet alleen haar dansers, maar ook echt haar vriendinnen geworden die na de les nog graag nakeuvelen bij een drankje. M.a. w.: gezelligheid troef!

Ans Van Roie

Juf Ans geeft ondertussen al meer dan 7 jaar les bij Shake en heeft vnl. de 5-7 jarige diva’s onder haar hoede. Hoewel deze groepen meestal uit meisjes bestaan, zijn ook jongens die de dansmicrobe voelen meer dan welkom.

Dansen en lesgeven aan deze kinderen zijn haar grootste passie en … de ideale warm-up en uitlaatklep om op vrijdagavond haar weekend van start te laten gaan.

Joke Meir

Graag stellen we jullie Joke voor. Joke is een heel enthousiaste en lieve dansjuf en ook mama van Tyla en Nyaz. Tyla is trouwens een heel actieve wedstrijddanser binnen Shake. Joke is al sinds het prille begin als danser bij Shake gestart. Na de studiejaren sloot ze als volwassene opnieuw aan en bleef haar lesgevertalent niet onopgemerkt. Joke danst nog steeds en dit zelfs in het Adults 2 wedstrijdteam “Disco Fever”.

Naast het dansplezier binnen deze groep wordt dus ook wel iets serieuzer getraind en staan we absoluut ons mannetje binnen ons wedstrijdcircuit. Dansen is voor Joke genieten en straalt ze ook uit in haar lesgeven. Wij zijn dan ook super blij om Joke binnen ons lesgeverteam te hebben. Joke geeft les aan de recreatieve kidsgroep van het 3de en 4de leerjaar.

Harmke Van Dijck

Harmke heeft recent het Shake lesgeversteam vervoegt en geeft les aan 1e en 2de mddbr Disco.

Door de jaren heen heeft ze met heel veel passie en inzet verschillende dansstijlen op vrij hoog wedstrijdniveau gedanst. Wegens de studies heeft zij besloten om zich nog vooral op het discogebeuren toe te spitsen.

Lise Lens

Graag stellen we juf Lise voor. Haar passie voor dans was op vroege leeftijd al duidelijk. Als baby zat ze nooit stil en zodra er muziek op de achtergrond was gingen de beentjes los. Op 4-jarige leeftijd startte ze met pré-ballet. Sindsdien heeft ze haar ziel in het dansen gelegd en heeft ze zowat alle stijlen doorlopen.

Juf Lise danst nog steeds voor 200% mee in enkele wedstrijdteams in Disco & Street en is dus in alle stijlen thuis. Juf Lise geeft met heel veel passie en enthousiasme onze cheerleaders, kidsgroepen en disco.

Alexandra Van Laer

Als 3-jarige zette Alexandra haar eerste dansmoves in de dansschool en sindsdien heeft ze in de disciplines disco, modern en hiphop een mooi palmares uitgebouwd. Zo nam ze al op 8-jarige leeftijd deel aan disco wedstrijden in zowel solo, duo als teamverband en wat later kwamen daar ook nog modern en streetdancewedstrijden bij. Alexandra behaalde heel wat mooie titels.

Zo werd ze 2e op het Vlaams kampioenschap met haar duopartner en Vlaams en Belgisch kampioen Disco met het team. De laatste jaren focust Alexandra zich vnl. op hiphop/street en werd o.m. Vlaams kampioen Solo en Belgisch kampioen Duo. Daarnaast danst zij ook al enkele jaren in een team dat 2e werd op het Belgisch kampioenschap.

Alexandra schaaft zich op regelmatige basis bij via workshops en danskampen om zichzelf steeds te verbeteren. Haar grote passie is hiphop en dit wil ze ook heel graag doorgeven aan de jongere generatie. Alexandra geeft bij Shake les aan jonge wedstrijddansers, street high level, enz.

Jonas Naegels

Jonas begon met dansen op 10-jarige leeftijd. Hij heeft ervaring in verschillende stijlen zoals urban, modern en disco.

Sinds enkele jaren is Jonas lesgever bij Shake voor onze hip-hop jongens 2 en neemt hij als danser deel in het wedstrijdteam street Adults (Unity).

Inneke Castermans

Op 5-jarige leeftijd startte Inneke met dansen. Ze had meteen de danskriebels te pakken. Na de eerste dansstappen bij de algemene kidsdans maakte ze de overstap naar streetdance.

Op de leeftijd van 16 jaar startte Inneke ook met disco en neemt hiermee deel aan wedstrijden in het Adults 2 wedstrijdteam “Disco Fever”. Via recreatieve lessen disco, streetdance en ook Zumba blijft Inneke in elke stijl thuis en kan ze een mooie mix van dansstijlen aanbieden aan haar dansers.

Inneke geeft les aan de 11-12 jarigen en kijkt er ontzettend naar uit om jullie te verwelkomen in haar les. Heb jij de danskriebels ook zo te pakken als haar? Kom dan zeker meedoen!

Eline Kempenaers

Eline danst al sinds ze een kleuter was. Wat begonnen is met kleuter- en kidsdans groeide al snel uit tot een passie voor disco.

In deze stijl danst ze dan ook al een aantal jaren competities. Omdat ze haar passie voor dans graag wil doorgeven aan anderen heeft ze de cursus ‘Initiator recreatief dansen’ gevolgd en neemt ze de kidsgroep van het 3e en 4e lrj. voor haar rekening.

Janelle Van Hout

Janelle is als 2,5-jarige peuter gestart met dansen en al op 5-jarige leeftijd heeft ze haar passie uitgebreid naar verschillende stijlen zoals klassiek, pointes, modern, disco, hiphop en zumba. Sinds haar 10de nam ze deel aan nationale en internationale wedstrijden in modern, hiphop en street.

Ondertussen staan ook heel wat bijscholingen en masterclasses van binnenlandse en buitenlandse choreografen op haar palmares en is zij houder van het VTS/Danssport Vlaanderen diploma “Initiator Jazzdance”. In 2020 tenslotte is zij afgestudeerd aan de Kunsthumaniora (dans) te Brussel. Janelle geeft sinds haar 16de dansles waarmee ze haar passie en liefde voor dans graag wil doorgeven. Zij geeft o.m. klassiek, clipdance en is choreograaf van het wedstrijdteam modern kids.

Elien Laenen

Elien danst al zolang ze het zich kan herinneren en zou het voor geen geld van de wereld meer kunnen missen ! Ze startte als kind bij Dansstudio Shake en was al snel op zoek naar de nodige uitdaging. Met ballet als basis groeide Elien uit tot een elegante danseres.

Na enkele succesvolle jaren in het wedstrijdcircuit als discodanser is de volk uiteindelijk helemaal overgeslagen naar ‘modern’. Deze stijl is voor haar een echte passie geworden. Elien geeft ondertussen al meerdere jaren balletles en ondersteund onze moderndansers bij hun wedstrijden.

Jorre Van Dijck

Jorre heeft als 11-jarige zijn allereerste danslessen bij Shake mogen ervaren en zijn dansskills werden al snel duidelijk. Ook op de streetwedstrijden bleef hij niet onopgemerkt en hij behaalde met duo-partner Wout verschillende mooie titels. Ondertussen maakt dans al meer dan 10jaar deel uit van zijn leven. Jorre is het meest eigen in de hiphop/street-stijl maar kan ook een serieus staaltje breakdancen.

Fun Fact: je zou hem wel eens jazz/modern hebben kunnen zien dansen in één van de massaspectakels (kasteelmusicals) in Westerlo. Hoewel hij al een aantal jaren gestopt is met breakdance houdt hij nog steeds van acrobatie en zo is hij 2j. geleden gestart met tricking. Dit mengt hij naar eigen zeggen maar al te graag in zijn choreo’s. Jorre neemt de lessen Hiphop Jongens 3 voor zijn rekening en begeleidt met veel plezier opkomende talenten.

Laura Thys

Laura is opgegroeid als danser bij Shake en de dansmicrobe beheerste al snel haar volledige hobbygebeuren. Als danser heeft ze zowat alle dansstijlen doorlopen maar Urban  bleek haar grootste passie. Ondertussen is Laura al bijna 10j. lesgever bij Shake. Wat vliegt de tijd … !
Laura geeft les in de stijl streetdance of urban waaronder zich een heel aantal substijlen bevinden zoals hiphop, house, enz.

Heel wat namen en stijlen die, in haar eigen woorden, voornamelijk willen zeggen dat je heel stoer, los, bouncy en cool danst. Laura geeft les aan de hiphopgroepen en mag zich trouwens  trotse coach noemen van enkele van onze Vlaamse en Belgische Kampioenen solo en duo streetdance. Ze traint bovendien samen met Marieke Peeters ook het Streetteam kids “Inside Out’, die naast heel wat finaleplaatsen  eveneens Belgisch Kampioen DSVL Streetdance Kids zijn geworden tijdens de laatste wedstrijden in mei 2019. Naast het lesgeven danst Laura zelf nog in één van onze wedstrijdteams. Laura, en ook wij natuurlijk, kijken er alvast naar uit om jullie in onze lessen te verwelkomen. Hopelijk tot binnenkort.

Eline Vermeulen

Eline is een gepassioneerde dansjuf met veel interesse in de persoonlijkheid van haar dansers. Zij startte als kleuter met een basisopleiding ballet en deed dit 15 jaar lang met veel liefde en inzet. Stilaan werd ook disco een onderdeel in haar dansopleiding waarbij ze met haar basis ballet al snel in het wedstrijdcircuit terecht kwam.

Haar passie voor dans en de goede band met haar pupillen vormen de basis voor het ondertussen al meer dan 10j. les geven bij Shake. Eline geeft o.m. disco-techniek, is choreografe van het Disco-Team Children Middenklasse en begeleidt ook enkele wedstrijddansers. Dit alles zou ze voor geen geld van de wereld willen missen.

Vicky Taymans

Vicky kon als kind al dansen nog voor ze kon stappen. Niet onverwacht met mama als fulltime balletleerkracht aan de academie van Geel. Op heel jonge leeftijd danste ze al in het Studio 100 ballet en op haar 14e nam ze met succes deel aan de auditie aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen.

Vicky heeft een brede ervaring opgedaan in verschillende dansscholen waaronder de Stedelijke Academie voor muziek, woord & dans in Geel, bij Arabesque in Deurne, dansstudio Ijvi Hagelstein, enzovoort. Recent heeft ze dit enorme repertoire nog aangevuld als danser bij het team van Anneke Gheysens (SYTYCD) te Gent. Haar favoriete dansstijlen zijn klassiek ballet en modern/hedendaagse dans. Bij Shake verzorgt Vicky de High Level groep Modern.

Yacine Ouchchen

Yacine (6/2/1986) raakte als kleine jongen gepassioneerd in het dansen door de alombekende moves van Michael Jackson. Via een workshop Hip Hop zette hij op 11-jarige leeftijd zijn eerste stappen in de danswereld en niet veel later startte hij samen mijn zijn tweelingbroer al op zeer jonge leeftijd een breakdance-crew.

In zijn carrière als danser/choreograaf heeft Yacine heel veel ervaringen opgedaan via nationale en internationale battles. Hij heeft bovendien meegedanst in heel wat videoclips van bekende zangers en werkte mee aan de musical ‘The West Side Story’. En last but not least is Yacine ook bekend van So You Think You Can Dance  en Belgium’s Got Talent onder de naam ‘Twinzz’ !

 

Kelly Van Den Heuvel

Info volgt.

Zanne Clé

Sinds haar 4e danst Zanne bij dansstudio Shake.
Als kleine uk al had ze steeds een plaatsje vooraan op het podium. En geen enkele stijl heeft geheimen voor haar; de klassieke opleiding in de Aarschotse balletschool en de balletacademie in Geel werden al snel aangevuld met de meer hedendaagse stijlen Disco, Street en Modern.
In 2013 zette ze haar eerste stappen (solo, duo, smallgroup en formatie) in het wedstrijdcircuit disco en street en later volgde ook modern. Zowel nationaal als internationaal heeft ze in de verschillende stijlen een rijkelijk palmares opgebouwd met o.a. tal van Vlaamse en Belgische titels alsook een fantastische 1e plaats Solo Modern te Barcelona.

Sinds 2019 heeft Zanne haar intrede gemaakt in het lesgeverscircuit. Ze geeft momenteel vnl. streetdance lessen waarbij ze haar eigen stijl en de passie en kennis, verworven bij verschillende choreografen en workshops, tracht door te geven aan recreatieve kids- en jeugddansers.
Ook nu nog kan je Zanne aan het werk zien in verschillende Street-wedstrijdcircuits solo, duo, smallteam en megacrew en blijft ze zich bijscholen via verschillende workshops en dansevenementen.

Nog meer weten over onze danslessen?

Dansstudio Shake logo
De beste dansschool van De Kempen en daarbuiten!
Some Call It Dancing… We Call It Living!
Hip hop to the top!

Privacybeleid
Copyright © 2022 Dansstudio Shake - Gemaakt met passie door Digital Work in Herselt