Dansstijlen

Dansstijlen icon

Een breed aanbod aan dansstijlen!

Is dansen jouw passie of wil je gewoon enkele uurtjes per week alles los shaken? Dan zit je goed bij ons! Als één van de grootste dansscholen in Westerlo en omgeving, bieden wij de meest verschillende dansstijlen aan.

Van kleuterdans en kidsdance met een snuifje Hip Hop en Breakdance tot Streetdance, Freestyle / Disco en de klassiekere opleidingen Ballet (basics) en Modern / Jazz. En dit voor alle leeftijden, op alle niveaus en… voor meisjes én jongens.

Nieuw ! Musical

Vanaf 2023-2024 biedt Shake ook de superleuke Musical-Stijl  aan !!

Muscial is een vorm van theatertoneel waarin acteren, zingen en dansen in één geheel gecombineerd worden.

Om een mooie musical te creëren zijn zowel jonge als oudere deelnemers nodig. Iedereen is dus welkom in deze lessen.

De bekendste musicals zijn o.m. Grease, De 3 Biggetjes van K3, enz.

 

Kleuterdans

Wij gaan er als dansschool prat op dat we onze kleuters vanaf 2,5 jaar al echte dansjes aanleren. Maar hoewel je je kleuter thuis vaak een heel uur lang ziet staan dansen en springen, een heel uur geconcentreerd een dansje en pasjes aanleren, is voor de meeste van deze kleuters nog niet haalbaar. Daarom zijn onze kleuterdanslessen opgebouwd uit een afwisselende combinatie van bewegingsleer (=aanleren van techniek op een speelse wijze), lenigheid, dans en doelgerichte spelletjes. Het plezier van de kleuters is onze voornaamste doelstelling.

Kidsdance

Kidsdance

Vanaf het 1e lrj. wordt het dansen al iets serieuzer. De choreografie bevat al wat moeilijkere dansbewegingen en er wordt ook meer nadruk gelegd op de techniek en afwerking. Uiteraard is het ook hier de bedoeling dat het leuk blijft en hebben de kids af en toe zelf wat inbreng in de les.

Ballet

Heel wat meisjes dromen ervan om ballerina te worden. Het is ook prachtig om te zien, die statige elegante ballerina’s in die mooie tutu’s.

Dansstudio Shake leert je vooral de basis-ballettechnieken en staat eerder voor de gemoedelijke balletschool, maar ballet vraagt sowiesowel een bepaalde dosis discipline en oog voor perfectie. Belangrijk om weten, is dat een klassieke opleiding een zeer goede basis is voor vele andere dansstijlen. Eén van de redenen dat klassiek ballet steeds populairder wordt.

Tijdens de lessen kleuterballet maken de kinderen uiteraard op een speelse manier kennis met hun eerste ballettermen en balletpasjes. Ze leren bovendien de muziek aanvoelen en hierop gepaste bewegingen uitvoeren.Ook lenigheid is een belangrijk onderdeel van de balletles.

HipHop jongens

In deze lessen voor jongens worden in eerste instantie de meest basic hiphop-moves aangeleerd. Op gevorderd niveau worden er moeilijkere en snellere choreo’s aangeleerd in combinatie met allerlei danstrics al naargelang de eigen capaciteiten. In deze lessen wordt voornamelijk nadruk gelegd op de losheid die eigen is aan deze dansstijl. Denk maar aan het voetenwerk en de bounces en pops op energetische en ritmische populaire hiphopbeats zoals te zien in vele dansclips en -films. Men zal voelen dat het hier vaak gaat over stoere, grote, brede bewegingen met een sterke nadruk op ritme en explosiviteit.

Hip Hop Jongens 2 en 3 worden momenteel gegeven door een mannelijke lesgever, en dat ligt heel erg in de smaak ligt bij onze jongens. Maar geen nood, ook bij Hip Hop Jongens 1 wordt, naast het aanleren van de basisbewegingen, ook de nadruk gelegd op de meer mannelijke stoere moves. De lessen hiphop vormen trouwens een solide basis voor de uitbouw van andere dansstijlen zoals streetdance, new style, popping, locking, krumping, waving,…

Urban Gemengd / Hiphop/ Street /Girly

In deze lessen voor zowel jongens als meisjes komen zowat alle streetstijlen aan bod. Vandaar het gebruik van de overkoepelende benaming Urban. Zowel old-school Hiphop, krachtige streetdance, popping & locking, house, … noem maar op. In deze lessen krijgen de dansers dus een zeer breed gamma van Urban dansstijlen mee. Wie zowel van grote losse, korte krachtige,strakke of flowy dansmoves houdt zit hier zeker op zijn plaats. De stijl Girly wordt eerder voorbehouden voor de iets oudere dansers.

Breakdance

Breakdance (Niet in ’23-’24)

Breakdance is een dansvorm met een meer acrobatische inslag. De energetische techniciteit van de bewegingenvragen toch wel enige kracht en lenigheid, maar daarnaast ook evenwicht en behendigheid. Deze elementen worden vervolgens gecombineerd met het nodige gevoel van ritme en dynamiek. Het vele floor- en footwork wordt afgewisseld met creatieve, expressieve en intimiderende flips en tricks. Uiteraard worden al deze geweldige acrobatische trucjes stap voor stap uitgelegd en 100 keer geoefend en geoefend en geoefend! Prepare yourself for the ultimate battle!

Freestyle/disco

Freestyle/Disco is een dansstijl waarbij je dient te denken aan opzwepende muziek, lachende gezichten en een onfeilbare afwerking. Het is een dansstijl waarbij alle dansbewegingen heel krachtig worden uitgevoerd op uptempo-nummers en waarbij het van groot belang is, dat je “als duo of groep” erg goed samen/synchroon kan dansen. Daarnaast wordt er in deze lessen ook veel aandacht besteed aan de mimiek van de dansers. Expressie is immers onmisbaar bij Freestyle/Disco.

Jumps & Turns

In deze Jumps & Turns-lessen wordt de nadruk gelegd op het trainen van de juiste spieren en technieken om op die manier de moeilijkere danselementen onder de knie te krijgen. Zo leer je o.m. prachtige pirouetten draaien, krijgt ook lenigheid de nodige aandacht en wordt via de juiste oefeningen de sprongkracht bevorderd om zo een maximale hoogte te bekomen voor spreid- en spagaatsprongen, entre-lacé, enz.

Jazz danser

Jazz/modern

Jazz / modern vloeit voort uit het klassiek ballet in een later stadium beïnvloed door moderne stromingen zoals rock, hiphop en jazz. Het is een van de meest gevraagde en aangeleerde danssoorten die tevens enorm populair is bij jongeren. Net als bij klassiek ballet, zijn techniek en muzikaliteit hier zeer belangrijk. Maar hieruit groeit dan ook telkens een mooie choreografie op moderne, hedendaagse muziek.

Gaat uw voorkeur bij het dansen uit naar een stijl met zwoele en snelle bewegingen afgewisseld met trage en emotionele bewegingen, kom dan zeker eens een kijkje nemen tijdens onze jazz/modern danslessen.

Cheerleading (Niet in ’23-’24)

Cheerleaden is danssvorm die in grote mate gecombineerd wordt met tumblingelemeten, jumps, cheering (pompom-aanmoedigingsbewegingen) en stunts (o.a. piramides, enz.). Uiteraard op ieders niveau. De dansstijl is doorgaans vrij strak maar kan ook andere stijlen omvatten afhankelijk van de muziekkeuze.

Volwassenen

Vanaf 18 jaar is het niet altijd simpel meer om een dansschool te vinden op elk niveau. We zijn dan ook trots dat wij met Dansstudio Shake op elk niveau: volwassenen beginners, medium level en gevorderden, danslessen kunnen aanbieden. Vindt je het jammer dat er nog zo weinig gedanst wordt in het uitgaansleven, dan is Dansstudio Shake “The Place to Be” !! Kom gerust een kijkje nemen of beter nog, vlieg er meteen en volg een gratis proefles.

Zumba

Wie eerder zwoele dansbewegingen wil combineren met een al dan niet stevige workout, die is aan het juiste adres bij Zumba. Salsa, merengue, cumbia, … op trage en snellere beats. Lijkt dit iets voor jou ? Kom gerust eens proberen via een gratis proefles.

Wedstrijd demodansen

Dansstudio Shake staat voor dansplezier voor jong en oud. Maar diegene die net dat tikkeltje verder willen gaan, kunnen terecht in onze wedstrijd- en demoteams. Hou je van een extra uitdaging en schrikt een beetje competitie je niet af? Doe dan zeker mee aan de audities en laat zien dat je geëngageerd en gemotiveerd bent om deze teams te vervoegen! Al vanaf 6j kan je bij ons deelnemen in de Disco en Streetdance competitie.

Nog meer weten over onze danslessen?
Dansstudio Shake logo
De beste dansschool van De Kempen en daarbuiten!
Some Call It Dancing… We Call It Living!
Hip hop to the top!

Privacybeleid
Copyright © 2024 Dansstudio Shake - Gemaakt met passie door Digital Work in Herselt